MALZEMELER
250 gram tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
yarım su bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 tatlı kaşığı kakao
3.5 su bardağı un
HAZIRLANIŞI
Oda ısısında yumuşamış olan tereyağının içine kakao hariç tüm malzemeler eklenip un azar azar ilave edilip yoğurulur hamur daha yumuşak iken yarısı başka bir kaba alınır.
kalan hamura biraz daha un un eklenir. diğer kaptaki hamura kakao eklenir gerekirse un eklenir yumuşak bir hamur elde edilir misket büyüklüğünde yuvarlanır ve papatya şeklinde birleştitilir önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 15 dk pişirilir ve soğuduktan sonra servis edilir.
AFİYET OLSUNN :)))








0 yorum:
Yorum Gönder