Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

Çikolatalı güllaç

MALZEMELER
7 Yaprak güllaç
1 Litre süt
1 Su bardağı şeker
100 Gram sütlü çikolata
3 Yemek kaşığı çikolata
HAZIRLANIŞI
İlk olarak, süt, şeker, kakao ve vanilyamızı bir tencereye alıp kaynatıyoruz. Çikolatayı rendeleyerek ekliyoruz ve çikolatalarımız eriyinceye kadar karıştırıp, sonra ateşten alıp ılımaya bırakıyoruz. Güllaç yapraklarımızın üç adetini, tezgahımızda iri parçalara bölüyoruz. Daha sonra kare bir borcam alıyoruz. Parçaladığımız güllaç yapraklarını süt ile ıslatıp, bu kare borcama yerleştiriyoruz. Üzerine çikolata parçalarını güzelce serpiştiriyoruz. Kalan güllaç yapraklarını da parçalayarak, sütle ıslatıp, üstüne yerleştiriyoruz. Elimizde kalan sütün tamamını  güllacımızın üstüne döküp, en üst katına damla çikolata serpiştiriyoruz ve buzdolabına koyup 2 saat dinlendiyoruz.
TATLIMIZ HAZIR :)))
AFİYET OLSUN :))

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder