Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

Yalancı Cheesecake




Malzemeler

Tabanı  için;
  • 2  paket  burçak  bisküvi
  • 2  yemek  kaşığı  tereyağ ( Oda  ısısında  yumuşamış)
İrmikli muhallebi için
  • 1  litre  süt
  • 1  su bardağı  toz  şeker
  • 5 yemek  kaşığı  irmik
  • 4  yemek  kaşığı  nişasta
  • 1  yemek kaşığı  tereyağ

Üzeri  için;

  • 1  paket  çilek jöle
  • Çilek
Hazırlanışı
Bisküvileri  robottan  çekin  ve geniş  bir  karıştırma  kabına  alıyoruz tereyağı  ekleyip  güzelce  karıştırın ve  hamur  kıvamını  almasını  sağlayın ( Eğer  toparlanması  zor  olursa,bir yemek  kaşığı  kadar  tereyağ  eritip  kullanabilirsiniz hamur kıvamını  alan  taban  malzemesini,kelepçeli  kalıp  koyduğunuz  servis  tabağına  alın ve  elinizle  bastırarak  yerleştiriyoruz. İrmikli muhallebi için sütü ocağa alıyoruz ve şeker irmik  ve  nişastayı  ekleyip  sürekli  karıştırarak  koyulaşana  kadar  pişiriyoruz koyulaşan  muhallebiye  tereyağı  ekleyip  karıştırın ve  ocaktan  alıyoruz. Muhallebiyi hafif  ılıttıktan sonra,burçaklı  tabanın üzerine  döküp  soğumaya  bırakıyoruz bu arada   jöleyi  üzerindeki tarif  üzerine  hazırlayoruz.Jöleyi  muhallebinin  üzerine  döküp  dolaba  kaldırıp,jölenin katılaşmasını sağlıyoruz ve son olarak katılaşan jölenin üzerini  çilek  dilimleriyle  süsleyip  servis yapıyoruz 
AFİYET OLSUNNN :))

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder