Malzemeler
5 Adet Patlıcan
300 Gram Kıyma
1 Diş Sarımsak
1 Tane Kuru Soğan ( rendelenmiş )
Tuz
Karabiber
Pul Biber
1 Tutam Maydanoz
1 Tane Domates
2 Tane Yeşil Biber
Üzeri için
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Acı Biber Salçası
1 Su Bardağı Sıcak Su
Tuz
Hazırlanışı
Yelpaze kebabımızı hazırlarken öncelikle patlıcanlarımızı güzelce yıkayıp alt kısımlarından biraz kesiyoruz.
Burada kebapların boyutunu kendiniz ayarlayabileceğinizden ne kadar keseceğiniz de size kalmış.
Bu işlemden sonra patlıcanları sap kısımlarından başlayarak ince şeritler halinde dikey bir şekilde kesiyoruz.
Yani burada patlıcandan bir parça kopmuyor ve patlıcanları bütün halde şeritlere ayırmış oluyoruz.
Bu işlemi patlıcanların kabuklarını soymadan yapıyoruz. Daha sonra dilimlediğimiz patlıcanları tuzlu suda 10 dakika kadar bekletirken bu sırada biz de kebabın harcını hazırlamaya başlıyoruz.
Kebabın harcı için , maydanoz, rendelenmiş soğan , baharat, tuz ve kıymayı güzelce harmanlıyoruz.
Daha sonra tuzlu sudan alıp yıkayıp süzdüğümüz patlıcanların arasında domates ve biber dilimleri ile birlikte kebabın iç harcını yerleştiriyoruz.
Burada her kesiğe iç harcından bir miktar yerleştirmemiz gerekiyor. Bu işlem bitince, patlıcanlarımızı yağladığımız fırın tepsisine yerleştirip, üzerine suda erittiğimiz salçayı gezdiriyoruz.
Son olarak 170 dereceli ısıtmış olduğumuz fırına veriyoruz piştiğinden emin olduğumuzda fırını kapatıyoruz ve yelpaze kebabımız hazır..
Not: ben iç harcını köfte şekline getirdim o sekilde patlıcanın arasına yerleştirdim.
AFİYET OLSUN ŞİMDİDEN :))
Son olarak 170 dereceli ısıtmış olduğumuz fırına veriyoruz piştiğinden emin olduğumuzda fırını kapatıyoruz ve yelpaze kebabımız hazır..
Not: ben iç harcını köfte şekline getirdim o sekilde patlıcanın arasına yerleştirdim.
AFİYET OLSUN ŞİMDİDEN :))








0 yorum:
Yorum Gönder