Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

Kumlu Pasta


MALZEMELER
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı süt
1.5 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 paket vaniya
2 yemek aşığı kaao


Islatmak için 
1.5 su bardağı süt

Kreması için
3 su bardağı süt
2.5 yemek kaşığı nişasta
 2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı şeker 
80 gr sütlü veya bitter çikolata ben bitter kullandım 
1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için
1 paket sade petibör bisküvi

Hazırlanışı
Yumurta ve şekeri karıştırma kabına alıyoruz ve köpürene dek çırpıyoruz sıvıyağ ve sütü de ekleyip çırpmaya devam ediyoruz ve son olarak diğer malzemelerimizi de ekleyip çırpıyoruz.
dikdörtgen borcamımızı yağlıyoruz ve döküyoruz kek karışımını 180 derecede kürdan temiz çıkana kadar kadar pişiriyoruz.
Kekimiz pişerken kremasını hazırlayalım.
Çikolata ve tereyağı hariç bütün malzemeleri bir tencereye alalım koyu bir kıvam alana dek pişirelim koyu kıvama geldikten sonra ocaktan alıyoruz tereyağı ve çikolatamızı ekliyoruz ve karıştırıyoruz ve pişen kekin ilk sıcaklığı çıkınca üzerine ıslatmak için sütü döküyoruz ve üzerine hazırladığımız kremayı döküyoruz son olarak üzerine hazırlamış olduğumuz 1 paket bisküviyi rondoda  kum haline gelene kadar çekiyoruz ve bolca döküyoruz dışarıda soğutup  6 saat kadar buzdolabında beklettikten sonra servise hazır hale gelmiştir :) 
HADİ AFİYET OLSUN :))

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder