Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

Dere Otlu Açma


Malzemeler
2 su bardağı ılık süt
yarım su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ oda sıcakjlığında
1 yemek kaşığına yakın tuz
3 yemek kaşığı şeker
2 yumurta birinin sarısı üzerine
1 paket yaşmaya yada 1.5 yemek kaşığı kuru maya
8 su bardağı un ( yumuşak bir hamur olacak un eksik veya fazla olablilr 
yarım demet dereotu

içine sürmek için tereyağı 

Hazırlanışı
Maya ve şeker yoğurulacak kaba alınır üzerine ılık süt ve su konulur 5 dk bekletilir.
Diğer malzemelerde eklenir un azar azar eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur yoğurma işlemi 10 dk.
Dere otunuda ekliyorz ve tekrar yoğuruyoruz ve üzerini kapatıp 45 dk dinlendiriyoruz.
Hamuru açacağımız yere az birşey sıvıyağ döküyoruz ki yapışmasın.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıyoruz bezeleri elimizle açıyoruz ve yumuşamış tereyağından tsürüyoruz  rulo şeritler yapıyoruz  ki açma şekli kolay olsun daha sonra kıvırarak uçları birleştiriyoruz  ve tepsiye diziyoruz yumurta sarısına bir yumurta sarısı dha ekliyoruz  ve 1 çay kaşığı pudra şekeri ekliyoruz yumurta sarılarına  açmaların üzerine sürüyoruz kı daha güzel kızarsın tepside yarım saat daha mayalanmaya bırakıyoruz ve 180 derecede  ısıtılmış fırına veriyoruz pişmesi için.
 AFİYET OLSUN :)))

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder