Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

Hibisküslü Ayva Tatlısı



MALZEMELER

3 adet ekmek ayvası

6 yemek kaşığı şeker

bir kaç tane karanfil

5-6 adet hibiskus çiçeği

1 bardak su

Üzerine kaymak veya klasik bir krema yada çikolata sosu


Ayva tatlısı nasıl yapılır

Ayvaları soyup ikiye bölün,çekirdeklerini çıkarıyoruz Tencereye ayvaları yerleştirip,her bir ayvanın üzerine 1 kaşık şeker atıyoruz Daha tatlı seviyorsanız miktarı artırabilirsiniz.
Aralarına,ayva kabuklarını ve çekirdeklerini,hibiskusları,karanfilleri ve  koyup,suyunu ilave ediyoruz. Ağzını kapatıp kısık ateşte ayvalar yumuşayana kadar pişiriyoruz
Soğuduktan sonra ortasına ceviz ekleyip ve üzerine kaymak  krema ve ya çikolata sosu koyarak servis ediyoruz.

AFİYET OLSUN..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder