Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

Elma Poğaça


Malzemeler

2 yumurta (birisinin sarısı üzerine)
1 su bardağı süt 
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket instant kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı nişasta
4 su bardağı un 


Üzeri için 
çubuk kraker
nane yaprakları

İç harcı isteğe bağlı

Hazırlanışı
Nişasta ,un ve mayayı karıştırıyoruz.Ortasını açarak yumurta ,ılık süt ve yağı ekleyip karıştırıyoruz.Şeker ve tuzu da ilave ederek  yoğuruyoruz .Un az gelirse ilave ediyoruz Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur olmalı.
Mandalina büyüklüğünde  parçalar kopararak elimizle  bastırıp peynir veya dilediğiniz harçtan koyarak  ve yumurta sarısı sürerek yağlanmış tepsiye yerleştiriyoruzÇubuk krakerden bir parça koparıp yarısı içerde yarısı dışarda olacak şekilde ortasına batırıyoruz ve yanına nane yapraklarını da yerleştiriyoruz. 

Yaklaşık 40 dk mayalanması için bekleyerek 150 c fırında pişirip.Ilık olarak servis yapıyoruz.

AFİYET OLSUN.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder