MALZEMELER
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5.5 su bardağı un
İÇ MALZEMESİ İÇİN
1 su bardağı kadar beyaz peynir
4-5 dal maydanoz
HAZIRLANIŞI
Yoğurt yumurta sıvı yağ su şeker tuz ve mayayı geniş bir kaba alıp çırpıcı yardımı ile karıştırıyoruz daha sonra unu yavaş yavaş ekleyerek elimiz ile yoğuruyoruz ele yapışmayan ve çok sert olmayan bir hamur elde ediyoruz kabımızı streçleyip hamuru 1 saat kadar mayalanması için kenara bırakıyoruz hamur mayalanırken iç harcı hazırlıyoruz. maydanozu ince ince doğruyoruz ve peynir ile karıştırıyoruz.
Mayalanmış olan hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parça koparıyoruz ilk aldığımız parcayı elimiz ile açıyoruz ortasına iç harcımızdan koyuyoruz ve + seklınde kesiyoruz sonra parçaları bir birine birleştiriyoruz karşılıklı olarakresimdeki gibi gül şekli alacak ve ilk yaptığımız şekli tepsimizin ortasına koyuyoruz hamurdan kpardığımız mandalina büyüklüğündeki bezeleride elimizle açiyoruz ve bir tarafina iç harcımızdan ekliyoruz yarım ay şeklini veriyoruz elimiz le kapattıktan sonra kapattığımız kısımları çatal ile bastırıyoruz poğaçalara sırası ile bütün malzemelere aynı işlemi yapıyoruz ve son olarak sırayla tepsiye ilk koyduğumuz gül şeklindeki poğaçamızın etrafına diziyoruz ve son olarak yumurta sarısı sürüyoruz 180 derecede ısıttığımız fırına veriyoruz poğaçaları üzeri kızarınca çıkarıyoruz ve masamızın ortasına bırakıp afiyet ile kahvaltıda ailemizle birlikte yiyoruz...
AFİYET OLSUN :))










0 yorum:
Yorum Gönder