Malzemeler
3 adet yufka
İç sosu
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı süt
İç Harcı için
500 gram beyaz peynir
isteğe göre sosis
büzmek içinde kürdan
Hazırlanışı
Yufkalarımızı tezgahın yada masamızın üzerine koyuyoruz ve açiyoruz ardından da tatlı tabağı ebatında daire ler kesiyoruz yufkamız bitene kadar aynı işlemi uyguluyoruz hepsine yufkalarımızın kesme işlemi bittikten sonra iç sosunu hazırlıyoruz derin bir kabın içerisine süt yoğurt yumurta ve sıvı yağı ekliyoruz prüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çırpıyoruz iç sosumuz da hazır son aşama ya geçebiliriz artık daire şeklinde kesmiş olduğumuz yufkalardan bir tanesini alıyoruz fırça yardımı ile hazırladığımız sostan sürüyoruz ve iç malzememizi yeteri kadar ekliyoruz ve resimde görüldüğü gibi uçları birleştirip dikiş diker gibi kürdsnlsrı takıyoruz sırayla aynı işlemi diğer yufkalarımıza da yapıyoruz ve son olarak böreklerimizin etrafına yumurta sarısı sürüp fırına veriyoruz ve sıcak sıcak servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN ŞİMDİDEN....








0 yorum:
Yorum Gönder