Malzemeler
1 lt süt
1 çay bardağı un
1çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 kaşık tereyağı
dışı için fındık veya ceviz
Hazırlanışı
İlk olarak kuru malzemeleri bir tencere ye alıyoruz ve sütümüzü ekliyoruz iyice karştırıp ocağa koyuyoruz ağır ateşte sürekli olarak kaynayana dek karıştırıyoruz kaynamaya başlayınca altını kısıp tereyağımızı ekliyoruz ve eriyene kadar karıştırıyoruz
bardaklarımızın içini su ile çalkalıyoruz ve muhallebimizi bardaklara boşaltıyoruz 5 saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.
dinlendikten sonra bardaklardan çıkarıp eşit bir şekilde kesiyoruz ve etrafına ceviz veya fındık ile süslüyoruz ve afiyetle yiyoruz.
:)))
0 yorum:
Yorum Gönder