Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

Kesme muhallebi



 Malzemeler
1 lt süt
1 çay bardağı un 
1çay bardağı şeker
1 paket vanilya 
1 kaşık tereyağı

dışı için fındık veya ceviz 

Hazırlanışı

İlk olarak kuru malzemeleri bir tencere ye alıyoruz ve sütümüzü ekliyoruz iyice karştırıp ocağa koyuyoruz ağır ateşte sürekli olarak kaynayana dek karıştırıyoruz kaynamaya başlayınca altını kısıp tereyağımızı ekliyoruz  ve eriyene kadar karıştırıyoruz 
bardaklarımızın içini su ile çalkalıyoruz ve muhallebimizi bardaklara boşaltıyoruz 5 saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.
dinlendikten sonra bardaklardan çıkarıp eşit bir şekilde kesiyoruz ve etrafına  ceviz veya fındık ile süslüyoruz ve afiyetle yiyoruz. 
:)))

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder