Malzemeler
3 adet orta boy havuç
3 adet orta boy patlıcan
3 adet ortaboy patates
1 adet ortaboy soğan
2 diş sarımsak
200 gram kuşbaşından daha küçük doğranmış kırmızı et
1 yemek kaşığı ketçap
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1.5 tatlı kaşığıtuz
2.5 su bardağı su
Yapılışı
Etlerimizi önceden tenceremizin içine atıp bi yarım saat kadar pişirmeye bırakıyoruz etlerimiz piştikten sonra tenceremize yağımızı alıyoruz üzerine küp küp doğranmış soğanımızı ekliyoruz üzerine aynı şekilde küp küp doğranmış patates ve patlıcanımızı atıyoruz halka halka doğradığımız havuçlarımızıda ekliyoruz sarımsaklarmızı temizledikten sonra sağlam bir şekilde sebzelerimizin arasına yerleştiriyoruz tuzumuzu ve karabiberimizi ekliyoruz son olarakda salça yerine kullanacağımız ketçabımızı da ekliyoruz suyumuzuda ilave ettikten sonra pişirmeye bırakıyoruz.. Afiyet olsun :) efendim :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder