Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

Karnı Yarık Tarifi

MALZEMELER
8 adet patlıcan
Yarım kilo kuşbaşı doğranmış et
1 orta boy soğan
7 veya 8 adet sivri biber
1/2 demet maudanoz
2 talı kaşığı tuz
pul biber
karabiber
kekik
kimyon


YAPILIŞI
Patlıcanlarımızı güzel bir şekilde yıkayıp tam ortasından bıçağımızın ucunu geçirerek kesiyoruz kızartma tenceremize patlıcanlarımızı alıyoruz ve kızartmaya başlıyoruz patlıcanlarımızı kızartılmış patlıcanları frın tepsimize alıyoruz. İç harcımız için:Tencereye küp küp doğranmıs soğanları alıyoruz bi güzel kavuruyoruz ardından sivri biberlerimizi atıyoruz soğanlarla birlikte kavurmaya devam ediyoruz ardından yıkadığımız  etimizi ekliyoruz karıştırıyoruz üzerine tuzumuzu ve baharatlarımızı ve maydanozumuzu da ekliyoruz son olarak ve  3 su bardağı suyumuzu ekliyoruz tekrar karıştıyoruz iç harcımızı tenceremizin ağzını kapatıyoruz ve harcımızı pişirmeye bırakıyoruz etlerimiz piştiği zaman kevgir yardımı ile patlıcanlarımızın içini dolduruyoruz ver isteğinize göre patlıcanlarınızın üzerine dilimlenmiiş domates sivri biber veya birer dal maydanoz da kayabilirsiniz ve son olarakda 180 derecede ısıtılmış fırına atıyoruz ortalama 45 dk kadar pişiriyoruz ve yemeğimiz hazır :) AFİYET OLSUN ŞİMDİDEN :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder