Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

Pastane poğaçası

MALZEMELER
5 Su bardağı un
2 adet yumurta
1 paket yaş maya
250 gr margari yada tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
İÇ HARCI
peynir
1 tutam maydanoz
YAPILIŞI
Karıtırma kabına unu alıp ortasını havuz şeklinde açıyoruzoda sıcaklığında beklemiş margarin veya tereyağımızı alıp havuzun ortasına alıp üzerine yumurtaları kırıyoruz bir tanesinin sarısını ayırıyoruz üzerine sürmek için. ayrı bir kapda maya ılık su ve sütü koyup karıştırıp mayayı eritiyoruz unun çevresine tuzu ve şekeri serpiyoruz ilk önce havuzun içerisindeki yumurta ve yağ karışımını  parmaklarımızla eziyoruzsonra yavaş yavaş unu unu havuzun içine doğru çekiyoruz başka kapta erittiğimiz mayalı karışımı una döküp ortadan başlayarak hamurun kıvamını ortaya çıkarıyoruz hamurun kulak memesı kıvamına gelmesi gerekiyorhamuru taban kuvvetiyle 4 dk daha yoğuruyoruz eğer vaktiniz varsa 10 dk  kadar dinlenmwsi için kenara bırakıyoruz o sırada iç malzemelerinizi hazirlayabilirsiniz dinlenmiş olan hamurumuzdan beze büyüklüğnde hamur parçaları koaparıp yan yana diziyoruz bezelerin ortasını açıp içerisine iç harcımızdan koyup hamurun uçlarını birleştiriyoruz birleştirdiğimiz uç kısımlar alt tarafa gelecek şekilde tepsimize diziyoruz ayırdığımız yumurta sarısını üzerine sürüp sonrada susam veya çorek otu serpiyoruz. poğaçaların güzel sonuç vermesi için tepsi mayasına bırakıyoruz 10 dk ılık bir ortamda bekletiyoruz sonrada 200 derecelik fırında 20 dk boyunca altın sarısı rengini alana dek pişiriyoruz ve sıcak sıcak servis ediyoruz :) AFİYET OLSUN EFENDİM :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder