Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 su bardağı ince çekilmiş fındık veya ceviz 
50 gram eritilmiş tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın 2 adet elma
ŞERBETİ İÇİN
2.5 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
HAZIRLANIŞI
İlk olarak şerbetimizi hazırlıyoruz ufak bir tenceremizin içine su ve şekeri koyuyoruz ve kaynatıyoruz kaynayan şerbetin içine limonu ekleyip 10 dk daha kaynatıyoruz kaynadıktan sonra soğumaya bırakıyoruz.
Sıra kekimize geldi ilk olarak şeker ve yumurtaları iyice çırpıyoruz elma ve tarçın hariç diğer malzemelerimizi ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz.
Elmalarımızı soyup içini temizleyip rendeliyoruz rendelediğimiz elmaları tarçın ile  birlikte kek hamurumuza ekliyoruz tahta kaşıkla fazla ezmeden karıştırıyoruz ve yağlanmış olan kek kalıbımıza  döküp 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. İlk sıcağı  giden tatlımıza soğumuz olan şerbeti döküyoruz ve dilimleyerek servi ediyoruz :)
AFİYET OLSUN..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder