Malzemeler
1 paket yufka
500 gr kıyma
3 adet orta boy patates
200 gram haşlanmış bezelye
4 adet havuç
1 büyük soğan
1 çay kaşığı karabiber
yarım çay kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağı sıvı yağ
Dışı için
2 yumuta
yeteri kadar galeta unu
Arasına sürmek için bir kase su
Hazırlanışı
Patatesleri ve havuçları haşlamaya bırakıyoruz Haşlandıktan sonra küp küp doğruyoruz. NOT: Dilerseniz bezelye havuç ve patatesi hazır satıla garnitürden de kullanabilirsiniz.
Tava ya sıvı yağımızı alıyoruz ve küp küp doğramış olduğumuz soğanları tavada pembeleşinceye kadar soteliyoruz ve üzerine kıymamızı ekliyoruz ve soğan ile birlikte kıymayı iyice pişiriyoruz kıymamız piştikten sonra üzerine havuç patates ve bezelyeyi ekliyoruz siz garnitür kullanacaksanız eğer garnitürün suyunu süzüp bir kaç suda yıkadıktan sonra tavaya ekleyebilirsiniz son olarak tuzumuzu ve baharatlarımızı ekliyoruz ve 5 dk kadar soteliyoruz karışımı kenara bırakıyoruz biraz ılık olması için.
İç harcımız ılıyana kadar yufkalarımızı üçgen şeklinde kesiyoruz ben 1 yufkadan 4 üçgen parça çıkardım siz daha da küçük yapabilirsiniz
Son olarak sarma aşamasına geçiyoruz üçgen şekilde dilimlemiş olduğumuz yufkalara ilk olarak fırça yardımı ile az olacak şekilde su sürüyoruz ve göz kararı iç harcımızı koyuyoruz çok sıkı olmayacak şekilde sarıyoruz ilk olarak yumurtaya ve daha sonra galeta ununa buluyaıp kızgın yağda kızartıyoruz sırayla tüm yufka parçalarına aynı işlemi uyguluyoruz ve ılık bir şekilde servis yapıyoruz..
AFİYET OLSUN :))








0 yorum:
Yorum Gönder