Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

Çin Böreğim

Malzemeler
1 paket yufka 
500  gr kıyma
3 adet orta boy patates
200 gram haşlanmış bezelye
4 adet havuç
1 büyük soğan
1 çay kaşığı karabiber
yarım çay kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz 
yarım çay bardağı sıvı yağ

Dışı için 
2 yumuta 
yeteri kadar galeta unu 

Arasına sürmek için bir kase su

Hazırlanışı
Patatesleri ve havuçları haşlamaya bırakıyoruz Haşlandıktan sonra küp küp doğruyoruz. NOT: Dilerseniz bezelye havuç ve patatesi hazır satıla garnitürden de kullanabilirsiniz.
Tava ya sıvı yağımızı alıyoruz ve küp küp doğramış olduğumuz soğanları tavada  pembeleşinceye kadar soteliyoruz ve üzerine kıymamızı ekliyoruz ve soğan ile birlikte kıymayı iyice pişiriyoruz kıymamız piştikten sonra üzerine havuç patates ve bezelyeyi ekliyoruz siz garnitür kullanacaksanız eğer garnitürün suyunu süzüp bir kaç suda yıkadıktan sonra tavaya ekleyebilirsiniz son olarak tuzumuzu ve baharatlarımızı ekliyoruz ve 5 dk kadar soteliyoruz karışımı kenara bırakıyoruz biraz ılık olması için.
İç harcımız ılıyana kadar yufkalarımızı üçgen şeklinde kesiyoruz ben 1 yufkadan 4 üçgen parça çıkardım siz daha da küçük yapabilirsiniz 
Son olarak sarma aşamasına geçiyoruz üçgen şekilde dilimlemiş olduğumuz yufkalara ilk olarak fırça yardımı ile az olacak şekilde su sürüyoruz ve  göz kararı iç harcımızı koyuyoruz  çok sıkı olmayacak şekilde sarıyoruz ilk olarak yumurtaya ve daha sonra galeta ununa buluyaıp kızgın yağda kızartıyoruz sırayla tüm yufka parçalarına aynı işlemi uyguluyoruz ve ılık bir şekilde servis yapıyoruz..
AFİYET OLSUN :))

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder