Malzemeler
125 gr ada sıcaklığında tereyağ yada(margarin)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2.5 su bardağı un
Bulamak için
2 çay bardağı toz şeker
Üzeri için
Nutella
Hazırlanışı
Hamuru için bir kaba tereyağ sıvı yağ yumurta pudra şekeri kakaoyu ve vanilyayı koyup iyice yoğuryoruz ve ardından üzerine kabartama tozunu ve unu azar azar ilave ediyoruz kıvamlı bir hamur yoğuruyoruz. Fırınımızı 175 dereceye ayarlıyoruz.
Daha sonra hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıyoruz ve yuvarlıyoruz elimizde sonrasında ise toz şekere bulayıp fırın tepsimize aralıklı olarak diziyoruz. Tepsimize dizdiğimiz kurabiyelerin orta kısmına parmağımız ile bastırıp çukur oluşturuyoruz.
Kurabiyelerimizi fırında 15 dk pişiriyoruz. Ayrıca kurabiyeri fırına attıktan 10 dk sonra tepsiyi dışarı doğru çıkarıp çukurlara tekrar parmağımız ile bastırıyoruz çünkü pişerken kabarıyor
15 dk pişirmiş olduğumuz kurabiyeleri soğumaya bırakıyoruz.
Soğuyan kurabiyelerimizin orta kısmına çay kaşığı yardımız ile nutella doldurup servise hazır hale getiriyoruz.
AFİYET OLSUN ŞİMDİDEN :)








0 yorum:
Yorum Gönder