Hafta sonlarımızın vazgeçilmezi balık :)
MALZEMELER
1 kg hamsi
1 kase mısır
1 tatlı kaşığı tuz
yeteri kadar sıvı yağ
süslemek için 1adet limon
SALATASI İÇİN
1 adet büyük boy soğan
5 ve ya 6 adet kornişon turşu
2 adet limon
1 adet patlıcan turşusu
2 adet biber turşusu
HAZIRLANIŞI
Temizlenmiş olan hamsilerimizi yıkadıktan sonra tuzlayıp mısır ununa buluyoruz (MISIR UNUNU TEMİZ VE KURU BİR POŞETİN İÇİNE ATIN ÜZERİNE BALIKLARINIZI ATIN AĞZINI BAĞLAYIN VE SALLAYIN KISA SÜREDE ELLERİNİZİ BULAMADAN BALIKLARINIZ
HAZIR) tavamıza yağ döküp üzerine balıklarımızı diziyoruz ve pişmeye bırakıyoruz tabi ocakta unutmuyoruz arda ters çevirmeyide ihmal etmiyoruz :)
Turşu ve soğanlarımızı bu arada doğrayabiliriz temizlemiş olduğumuz soğanlarımızıda yarım ay şeklinde ince ince kıyıyoruz sumak nar ekşisi biraz yağ ve tuzlayıp servis tabağımıza yayıyoruz turşularıda dilediğimiz gibi doğrayıp yerleştiriyoruz hamsilerimizde kızardı :)
AFİYET OLSUN :)
0 yorum:
Yorum Gönder