Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

Kıbrıs tatlısı

Çok basit ama bir o kadarda lezzetli bir tatlı denemenizi tavsiye ederim ki :) 


MALZEMELER
Şerbeti için 
2 su bardağı su
2.5 su bardağı şeker
HAMURU
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı şeker
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı sıvı yağ
4 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı ceviz
KREMASI
1 litre süt
1 su bardağı hindistan cevizi
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
HAZIRLANIŞI
İlk olarak şerbetimizi hazırlıyoruz suyu ve şekeri ocağa alıyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
hamuru için hazırladığımız malzemelerin hepsini bir kaba alıyoruz mikserde çırpıyoruz  ve dikdörtgen borcam tepsimizi yağlayıp hamurumuzu döküyoruz önceden ısıtılmış 170 derecede pişirmeye bırakıyoruz kekimiz piştikten sonra şerbetimizi döküyoruz.
Kremamızı da hazırlamaya başlaraken yine aynı şekilde malzemelerimizi tencereye alıyoruz karıştırıyoruz ve ocağa alıyoruz ve koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz  piştikten sonra kekşmizin üzerine döküyoruz soğumaya bırakıyoruz soğuduktan sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz ki :) 
AFİYET OLSUN Kİ :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder