Malzemeler
500 gr bezelye
1 kg kuşbaşı doğranmış kırmızı et
2 adet orta boy patates
5 adet çarliston biber
1 adet orta boy soğan
3 adet orta boy domates
kekik
tuz
karabiber
yarım bağ maydanoz
10 veya 15 adet kürdan
HAZIRLANIŞI
Fırın tepsimizi alıyoruz içine 2 yemek kaşığı sıvıyağ döküp her tarafına yediriyoruz. Üzerine kuş başı doğranmış etimizi ay şeklinde doğramış olduğumuz soğanımızı domateslerimizi bezelyelerimizi döküyoruz. 5 cm uzunluğunda kesmiş olduğumuz çarliston biberlemizi ve halka halka doğramış olduğumuz patateslerimizide ekliyoruz üzerine ve son olarak patateslerimizin üzerine kürdanlarımızı batırıyoruz ve üzerine tuzumuzu pul biberimizi ve kekiğimizi serpip 180 dereceli fırınımıza koyuyoruz ve yemeğimizin pişmesini bekliyoruz :)
AFİYET OLSUN :)
0 yorum:
Yorum Gönder