Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

Mantarlı Pilav ve baharatlı tavuk göğsü



Malzemeler
Pilav için
3 su bardağı pirinç
300 gram kanlıca mantarı
sıvı yağ
Tavuk için
2 adet tavuk göğsü
köri
kişniş
pul biber
karabiber
kekik
Tuz

Yapılışı

Pirinçlerimizi 1 saat önceden sıcak suya bastırıyoruz. Daha sonra tavuk göğsünü haşlamak üzere ocağımızın üzerindeki tenceremize koyuyoruz. Pilavımızı yapmak için sıvı yağımızı tencereye alıp ocağın altını yakıyoruz. Yıkayıp süzmüş olduğumuz pirincimizi üzerine ekliyoruz ve kavuruyoruz. Beş Dakika kavurduktan sonra üzerine yıkamış ve doğramış olduğumuz mantarlarımızı ekliyoruz. Bir dakika kadar pirinçle kavuruyoruz. Üzerine yeteri kadar suyumuzu döküyor ve kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra altını kısıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. 

Haşlamış olduğumuz tavuk göğsünü didikliyoruz. Tuzumuzu ve baharatlarımızı ekledikten sonra bir güzel karıştırıp servise hazır hale getiriyoruz. Daha önce hazırladığımız pilavımızın yanında istediğimiz şekilde servis ediyoruz.

AFİYET OLSUN... :)







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder