Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

Şakşuka

Malzemeler
3 orta boy patlıcan
3 diş sarımsak
4 adet sivri biber
1/2  demet maydanoz
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı sıvı yağ
3 orta boy patates
1 kase süzme yoğurt
tuz
Hazırlaışı
Patateslerimizi küçük  kuş başı iriliğinde doğrayarak delikli kepçe ile alıyoruz.Patlıcanlarımızıda alacalı soyup küçük kuş başı iriliğinde doğruyoruz tuzlu suda 30 dk beklettikten sonra yıkayıp kurutuyoruz ve patlıcanlarımız kızgın yağda kızartıp delikli kepçe ile ile yağını süzerek bir kaba alıyoruz ve üzerine şekerin yarısını serpip bekletiyoruz bir tavaya sıvı yağımızı alıyoruz doğranmış sarımsaklarımızı ve sivri biberlerimizi ekliyoruz ve 30 sn kavuruyoruz tazla zarı iriliğinde doğramış olduğumuz domateslerimizide ekleyip suyu çekilene dek kavurmaya devam ediyoruz tuzu ve kalan şekerimizide ilave edip sosu ateşten alıp soğutuyoruz.
VEEEEEEEE GELDİK SONUNA :)
Servis tabağımıza önce süzme yağurdumuzu alıyoruzbir güzel yayıoruz üzerine patlıcanları ve patatesleri yerleştiriyoruz patlıcanlarımızın üzerine damates sosumuzu gezdirip maydanoz yaprakları serpip servise hazır hale getiriyoruz ki :) 
AFİYET OLSUN :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder