Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

Tramisu

 Malzemeler
5 yumurta
5 kahve fincanı un
2 kahve fincanı şeker
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı kakao
Kreması için
2 yumurta sarısı
2.5 su bardağı sut
3 çorba kaşığı un(tepeleme)
1.5 çay bardağı şeker
1.5 paket labne peyniri
1 su bardağı bol şekerli nescafe
(pastayı ıslatmak için)
kakao (üzerine serpmek için)
Hazırlanışı
Yumurtaları beyazlaşıp köpürene dek çırpıyoruz elemiş olduğumuz unumuzu kabartma tozunu ve kakaoyu  ekleyip mikserin düşük  ayarı ile çırpıyoruz. kek kalıbımızı ilk olarak margarinle yağlıyoruz ardından üzerine biraz un serpip hamuru kalıbımıza döküyoruz170 ısılı fırında pastayı pişirmeye bırakıyoruz.Pastamızı kalıbın içinde soğutup iki ye kesiyoruz.
Kreması için
tencereye yumurta sarılarınıunu şekeri ve sütü alıyoruz ağır ateşte ve sürekli karıştırarak  üzeri göz göz olana dek pişirelim.Kremayı ateşten alıp soğutuyoruziçine labne peynirimizi atıp mikser ile 1 dk çırpıyoruz.
kesmiş olduğumuz pastamızın alt parçasının kesik yüzeyini nescafe ile fırça yardımı ile ıslatıyoruz ve kremamızdan bir miktar üzerine döküyoruz ve pastanın üst parçasının alt parçasının üzerine oturtuyoruzve kalan nescafemiz ile üst parçamızı ıslatıyoruz pastamızın üzerini kalan krema ile kaplıyoruz ve son olarak üzerine kakao ekledikten sonra  buz dolabın da 2 saat dinlendirdikten sonra servis ediyoruz :)
AFİYET OLSUN :) 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder